Het rode licht
Prostitutie in de middeleeuwen
Prostitutie in 17e en 18e eeuw
Prostitutie in de 19e eeuw
De Amsterdamse wallen
Utrechtse straat
Luxe bordelen - Maison Weinthal
Transsekswerkers over hun baan
De Rode Draad
Jongensprostitutie
Aaïcha Bergamin
Les amies de Place Blanche
Kijkdoos van Gemma
Madam Arthur Amsterdam
Achterbuurten
Zeedijk
Warmoesstraat
Nes

In de tijdelijke expositie van het Transgendermuseum in de Amstel passage werd ruim aandacht geschonken aan prostitutie.
Dit omdat veel transgenders in het verleden vaak als sekswerker werkzaam waren, zoals bijv. Aaïcha Bergamin die tippelde in de rosse buurt rond de Zeedijk, Warmoesstraat en de Nes en ook een eigen café had in de Warmoesstraat waar ze regelmatig optrad. Een aantal bardames van de Lellebel hebben daar ook achter de bar gestaan. In de Warmoesstrat was ook Madame Arthur te vinden waar veel transgenders kwamen. Op de Zeedijk was het beroemde café het Mandje van Bet van Beeren. In de expositie was ook een kijkdoos te zien van een peeskamertje in de Bloedstraat.


Om de hoek van het Rembrandtplein was ook de Paardenstraat waar cafés waren waar veel hoerenjongens kwamen. Hans Wijtenburg heeft door ook bij een van deze cafés achter de bar gestaan. Ricky Agerbeek aka Tante Ricky was in de jaren 70 - 90 de zogenaamde “Koningin van de Paardenstraat” en was vaak te zien in de Lellebel. Prostitutie was er ook in de Utrechtse staat. En natuurlijk ook in andere grote Europese steden, zoals Parijs (Les Amies de Place Blanche), Marseille, Berlijn (Eldorado), Londen en Barcelona (Yo soi asi). Voldoende raakvlakken dus   

Literatuur

Liefde te koop, 400 jaar prostitutie in Amsterdam / Annemarie de Wildt en Paul Arnoldussen, 2002