Tante Ricky a.k.a Ricky AgerbeekTante Ricky ofwel Ricky Agerbeek was in de jaren 70 t/m 90 de  zogenaamde “Koningin van de Paardenstraat”.
De Paardenstraat tussen de Amstelstraat en de Amstel was een smal straatje dat in de vorige eeuw een slechte reputatie kreeg door met name de jongensprostitutie.

Sinds begin jaren ’50 kwamen in dit straatje een reeks barretjes waar mannen die daar behoefte aan hadden hoerenjongens kon oppikken, zoals Copacabana , Cupido en Cheval Neuf, in 1982 opgevolgd door The Music Box. Deze zaakjes hielden het doorgaans opmerkelijk lang vol. In de Paardenstraat was ook café Madame Arthur gevestigd. Dit café werd geen succes mede door de nabijheid van café's waar veel bussinessboys kwamen en het straatje onveilig maakten.

Als transvrouw bestierde tante Ricky in die straat met veel charme de Bodega “Bar Festival” Het was een bar waar jonge jongens – vaak niet ouder dan 14/15 jaar - zich aanboden voor seks aan heren die daar behoefte aan hadden.
Tante Ricky zorgde goed voor haar kroost en gaf de kansloze (soms verslaafde) schandknapen vaak broodjes en krentenbollen te eten. Eerder had zij gewerkt bij Madame Arthur in de Warmoesstraat, de toen razend populaire en befaamde travestiezaak, die werd gerund door La Michelle. Ook Aaïcha Bergamin en Miss Laura Lee werkten daar. Ricky was de rechterhand van La Michelle, zeg maar de bedrijfsleider. Ricky hield ook altijd mee als café Lellebel weer eens een Indonesische avond organiseerde en zorgde dan voor loempia’s, maiskoekjes en andere Indonesische lekkernijen.

Bronnen
Heroes / Hans Wijtenburg
De Paardenstraat