Laura Lee (19xx - 23-2-2024)Laura Lee, het alter ego van Harry Jacobs, werkte net als Tante Ricky in de jaren 80 bij Madame Arthur in de Warmoesstraat. Ook de tippelzone van de Utrechtsestraat in de jaren 70 was haar niet onbekend.
Toen een aantal diva’s van Madame Arthur (La Michelle, Laura Lee, Lucky Laces) in de Molukkenstraat in Amsterdam Oost een optreden hadden, was Hans Wijtenburg van café de Lellebel daar toevallig ook en maakte hij met hen kennis.

Een prachtige foto die tot uitdrukking brengt dat Laura geen gemakkelijk leven heeft had. Niet alleen over haar maar ook over de eenzaamheid van oudere transgenders. Laura leefde nadat zij niet meer in de Lellebel werkzaam was tot aan haar overlijden een eenzaam teruggetrokken leven. BW: Ik ben blij dat er over haar een documentaire wordt gemaakt en waar het Transgendermuseum aan heeft mogen meewerken.


Later (begin 1997) kwam Laura in Lellebel werken en was zij een van de eerste bardames, samen met Babette, Desirée, Silvia en Felicia.
Met haar humor en prachtige shows stal ze de harten van de gasten.Laura overleed op 23 februari 2024.


Hans Wijtenburg: “Ik heb vele fijne herinneringen aan Laura en ik denk veel van de oude clientèle zullen die ook hebben. We zullen je gaan missen lieverd.....

Over haar leven wordt nu in opdracht van de VPRO een documentaire gemaakt door haar voormalige buurman.

Lellebel Promo Video 4 Laura Lee

Draaikonten Laura Lee