Le Carrousel de Paris (1926)

Le Carrousel de Paris in the Rue Pierre Fontaine vlakbij de Moulin Rouge in de trendy-wijk "SoPi"(Zuid-Pigalle) in Parijs werd in 1926 geopend onder de naam Chez Josephine als een gift van graaf Guiseppe Pepito Abatino aan zijn partnerde uit de VS overgekomen, danseres Josephine Joséphine Baker
Zij verscheen hier bijna naakt op het podium en werd beroemd vanwege haar bananenrokje en haar erotische dansen. Vaak had ze dan een jachtluipaard bij zich, die zelfs een keer in de orkestbak gesprongen is.

Een paar jaar later werd de naam veranderd in Le Carrousel de Paris. Tijden een "dîner spectacle" kan het publiek genieten van spetterende zang- en dansnummers en burlesque van showtravestieten.

In de jaren vijftig werd Le Carrousel het eerste travestiecabaret van Parijs, waar o.a. optraden: Coccinelle, Bambi, April Ashley, Péki d'Oslo, Capucine, Kiki Moustic, Les-Lee, Fétiche, Coco, Sonne teal, Rita del oro, Doriana, Chou chou, etc.
Naast dansacts waren er ook striptease acts. Tussendoor werden de meisjes bij de heren uitgenodigd bij hun tafeltje voor een glas champagne en de avond/nacht verder door te brengen..


April Ashley, kwam hier als zeeman uit Liverpool George Jamieson. Ze herinnerde zich een man, Alain Tapp,die optrad onder haar artiestennaam Peki d'Oslo en later bekend werd als Amanda Lear. Volgens Ashley had Peki een ontmoeing met Dali in Le Carrousel in 1959.

In 2000 werd het theater omgebouwd tot music-hall

Zie ook:


Carousel of Variety (Italian: Carosello del varietà) is een Italiaanse musicalfilm uit 1955, geregisseerd door Aldo Bonaldi and Aldo Quinti waarin artiesten optraden in een revueachtige show.

Carrousel de Paris & Madame Arthur Voici! Chou-Chou 1!!!

Coccinelle - Vedette du Carrousel de Paris et Madame Arthur

Drag queens (show-travestie)


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgenderarchief