Gepest en getreiterd worden

Driekwart van alle lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders zegt gepest te worden op school

Een studie over de diversiteit op de werkvloer toont aan dat ongeveer 28% van de holebi en transgender werknemers gepest worden, waarvan de helft het pesten als zeer ernstig beschrijft.
Het onderzoek werd gedaan door “Harris Interactive for careerbuilder” en “Kelly Services”. Het onderzoek richtte zich op 7 verschillende groepen: Afro-Amerikanen, Latino’s, Aziaten, vrouwen, holebi en transgenders, werknemers boven de 50 en gehandicapten.
De bedoeling was om de frequentie en de ernstigheid van het pesten te onderzoeken, voornamelijk op gebied van discriminatie en oneerlijke behandelingen. Het werd ook nagegaan hoe het zat met compensatie, evolutie in carrières en ontslagen.
In het totaal worden ongeveer 23% van de werknemers gediscrimineerd. De hoogste score is voor de gehandicapten, die 44% scoren. Aziatische en oudere medewerkers worden het minst gediscrimineerd, namelijk 21%. Latino’s, Afro-Amerikanen en holebi’s scoren allemaal rond de 29%. Hun bezorgdheden over de discriminatie worden meestal weggelachen of niet serieus genomen.
Ongeveer 33% ondervindt dat er heel wat wordt afgeroddeld achter hun rug om en nog meer zeiden dat ze werden overgeslagen als het over promotie gaat.



Voor een firma zou diversiteit een grote bron kunnen zijn van ideeën en creativiteit. Ongeveer de helft van de medewerkers die te maken heeft met discriminatie, rapporteert dit niet. De reden hiervoor is dat de meesten denken dat het toch geen verschil zal uitmaken, anderen zijn bang dat ze zullen gezien worden als een probleemmaker en nog anderen zijn bang hun job te verliezen. Firma’s zouden een goed uitgewerkt beleid moeten hebben dat discriminatie uitsluit en zouden een vertrouwenspersoon moeten hebben die klachten kan ontvangen en oplossen. Een goede evaluatie is onontbeerlijk.
De meerderheid van deze 7 diverse groepen zegt dat hun diversiteit niet van belang was bij het aangenomen worden. Bij 32% speelde dit wel een rol. 11% zegde dat hun achtergrond in hun voordeel speelde.

Zie ook::


Zelf overigens, ben ik jaren geleden als toen transseksuele vrouw naar buiten gekomen. In een klein dorpje midden in de knellende Bijbelband van het land. Dat was, zo kan ik u verzekeren, geen pretje. De beschimpingen op straat, de afgewende blikken van mensen die eerder pretendeerden vrienden te zijn en de eieren tegen de ramen zal ik niet vergeten. Kan ik niet vergeten en mijn kinderen denk ik ook niet. Uiteindelijk ben ik de bekrompen hel van het dorpje ontvlucht en in mijn geboortestad gaan wonen. Een goede keuze

Slachtoffer van geweld?



COC Nederland adviseert slachtoffers van discriminatie en geweld altijd aangifte te doen bij de politie. De politie moet de aangifte opnemen en belangrijk daarbij is dat geregistreerd wordt dat het om homodiscriminatie gaat. Dit biedt het Openbaar Ministerie meer handvatten bij vervolging en er kunnen zwaardere straffen geëist worden. Neem bij vragen hierover contact op met COC Nederland op 020-6234596. COC Nederland onderhoudt contact met politie en Openbaar Ministerie met als doel incidenten in de kiem te smoren en daders aan te pakken.

Elke politieman of vrouw kan een aangifte opnemen van een LHBT-gerelateerde zaak of -incident. Toch kan het zijn dat de collega of de burger met vragen zit en daar willen wij graag bij ondersteunen. Helder moet zijn dat je bij alle spoedeisende meldingen direct met 112 belt. Bij niet-spoedeisende meldingen is het landelijk nummer 0900-8844 bereikbaar. Direct bellen met Roze in Blauw kan ook: 088-1691234.



Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transarchief