Transgenderverenigingen in Nederland

A
B
C

COC Nederland


Organisatie die sinds 1946 opkomt voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Wij zetten ons in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in Nederland en in het buitenland. COC beschikt als één van de weinige LHBT-organisaties ter wereld over een speciale consultatieve status bij de Verenigde Naties.

COC Amsterdam


Organisatie die zich inzet voor LHBT-emancipatie in de regio Amsterdam
D

Danaë


Webshop voor transvrouwen en -mannen
E


F


G

Gaysite.nl


Nieuws


Global Transgendered WebRing


We have a ton of great sites for you to visit. Have a great time. This ring is open to all transgendered and other gender variants. We also welcome sites from organizations and individuals who support the community.
H


I


J


K


L

LGBTQ (Lesbo Gay Bi Trans Queer) Oosterpark


Lesbo Gay Bi Transgender Queer netwerk in Amsterdam. Ons netwerk heeft als doel lesbo's gays biseksuelen transgenders en queers samen te brengen en samenwerken met verschillende organisaties op het gebied van veiligheid, voorlichting, diversiteit en LGBTQ rechten. Fotoshoot
M

Movisie Transgenders


Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale zorg en sociale veiligheid.

Mariposa
Praktische hulp bij een geslaagde metamorfose tot vrouw. Denk hierbij aan (corrigerende) kleding, siliconen borstprothesen, pruiken, make-up, panty´s en kousen, schoenen en overige accessoires.
N

NVSH


Website over seksualiteit in de wereld
O

Op weg naar mezelf – Journalistiek en kennis over transgenders


Website met journalistieke verhalen en kennis over transgenders in binnen- en buitenland. De website is een onafhankelijk project van journalist Leon van Wijk.
PQ

Platform Transgenderinitiatieven Noord-Nederland


TGG Transgendergroep Groningen

Regenbooghulp
Website voor mensen die vragen hebben rond homoseksualiteit of genderidentiteit en geloof 
R

RutgersWPF


Seksuele gezondheid van LHBT'ers

Roze in blauw


Team binnen de politie dat zich inzet voor de belangen van homo's, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders (LHBT).
S Stichting Secret Garden
Secret Garden is een Stichting van en voor LHBT’ers (Lesbisch/Homo/Bi-seksueel en Transgender) met een etnisch-culturele achtergrond, en sympathisanten gevestigd in Amsterdam.

Stichting Transman


Informatie voor transmannen: nieuws,  informatie op medisch gebied, praktische zaken, ervaringen


Stichting Roze Netwerk Noord-Holland Noord
Maatschappelijke organisatie die zich inzet voor zichtbaarheid, welzijn en participatie van de lesbo, homo, bi en transgenders in Noord-Holland Noord en in het bijzonder West-Friesland.

SIFAA,NL 


Dagelijks nieuws en informatie voor Thailand en omstreken

TransAmsterdam Blogspot

Facebook

e-mail
Stichting die beoogt een brug te slaan tussen de transgender gemeenschap, organisaties en bondgenoten en de diversiteit van de transgender gemeenschap wil laten zien door middel van kunst en cultuur. Organiseert maandelijk in het Manor Hotel in Amsterdam een ontmoetingsavond, soms in de vorm van een thema avond.Organiseert [jaarlijks] de Amsterdam TransPride in samenwerking met Stichting Transgenders Noord-Holland. 
T Transgendervereniging Nederland
Transgendervereniging Nederland (voorheen LKG T&T, Landelijke Kontakt Groep Travestie en Transseksualiteit) is een vereniging van en voor transgenders. Doel is de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. Gestreefd wordt naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden.

Travestie.org
Websitie met informatieover en  voor transgenders

Transgender Netwerk Nederland

Stichting Transgender Netwerk Nederland (TNN) is een samenwerkingsverband, van (belangen)organisaties voor transgenders en zet zich in voor een genderdiverse samenleving,emancipatie van transgenders en hun omgeving en bestrijding van discriminatie.Voorzitter is Carolien van de Lagemaat

Transvisie


Transvisie is de patiëntenorganisatie die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit: transgenders en transseksuelen, en hun familie, hun naasten en hun relevante omgeving.

Transvisie Zorg
Transvisie Zorg is een landelijke organisatie die psychologische en psychosociale zorg biedt  aan mensen met genderidentiteitsvragen en hun omgeving. Ook adviseert en begeleidt Transvisie Zorg scholen en professionals die te maken hebben met een genderdysfore leerling of cliënt.

Transgender Utrecht - T&T Nieuwegein

Facebook Vereniging van transgenders in Utrecht

Tophulp
Tophulp, een website van Arjon van den Tillaart, biedt hulp aan Transgenders, maar vooral ook aan ouders  en partners van Transgenders, want deze mensen hebben juist ook hulp nodig om handvaten te krijgen hoe je het beste met Transgenders om kunt gaan, en wat het met jou doet, want wat gaat er in jouw leven eigenlijk allemaal veranderen?

Transgenders Amsterdam


Transgenders Amsterdam heeft als doel de emancipatie en integratie van transgenders te bevorderen. We streven naar sociale acceptatie door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, voorlichting te geven en hulp en ondersteuning te bieden. Transgenders Amsterdam organiseert één keer per maand een transgenderavond in café De Parel, Westerstraat 266, Amsterdam. Algehele coördinatie: Colline


Transgendergroep Nijmegen


Transgendergroep Nijmegen is een gezellige en diverse groep voor transgenders, transmannen, transvrouwen, crossdressers, genderqueers, en iedereen die zich om wat voor reden dan ook verbonden voelt met de transgendergemeenschap.

Transgenders Hoorn


Transgendergroep in Hoorn die een keer per maand een gezlligheidsbijeenkomst houdt voor travestieten, transgenderisten, transseksuelen of aanverwant hieraan in "Wout Beer House " in Hoorn

Transcafé Rotterdam
Voor wie: Iedereen die te maken heeft met genderidentiteit maar ook familie, vrienden en andere sympathisanten. 

Stichting Transgendergroep Eindhoven (TGG E)
Organisatie die zich ten doel stelt transgender mensen te helpen in hun (zelf)acceptatie en te begeleiden daar waar dit in het vermogen van de stichting ligt. TGG E streeft naar integratie, sociale acceptatie, emancipatie, bevordering van de gelijke behandeling van transgenders, verbeteren van de kennis en de beeldvorming over transgenders.
TGG wil een overlegplatform zijn voor alle betrokken mensen en organisaties die op een of andere manier betrokken zijn bij transgenders.
U


V Vereniging Genderdiversiteit
Deze vereniging streeft emancipatie na van mensen met genderdysforie, in twee richtingen: Verlichten of verlossen van het individuele gevoel van transgender mensen door hun genderdysforie ‘anders’ te zijn, door middel van lotgenotencontact, ontmoetingsavonden, zelfacceptatie en gezamenlijke activiteiten. Voorzitter is Evelien Snel
W Werkgroep Transgender, religie, levensbeschouwing en ethiek
Interreligieus netwerk voor religieuze, spirituele transgenders en geeft informatie over transgender en religie.
XY


Z

Zizo Online


Belgisch online nieuwsmagazine met een speciale pagina over transgenders

Je kunt op deze pagina reageren door een e-mail te sturen naar Bert.Woudstra@hotmail.com