Onderzoek naar stigmatisering, discriminatie een vooroordelen

Onderzoek naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen / Femke Kleist

Femke Kleist, psychologie student aan de Open Universiteit, wil voor haar afstudeerscriptie een onderzoek doen onder de LHBT-community naar stigmatisering, discriminatie en vooroordelen.

De laatste tijd zeggen de krantenkoppen genoeg: “Weer mishandeling op homoplek in vondelpark”, “Geweld tegen homoseksuelen en lesbiennes is verdubbeld”, “Gaybrapad Leiden overgeschilderd door amateurnazi’s”.

Een kleine selectie van het nieuws wat op ons afkomt. Meyer heeft een model ontwikkelt waaruit blijkt dat stigmatisering, discriminatie en vooroordelen invloed heeft op de mentale gezondheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender personen. Zelfs zodanig dat dit kan leiden tot depressies, angststoornissen of bijvoorbeeld su´cide. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 64% van de homoseksuele jongeren weleens su´cidale gedachten heeft terwijl dit 10% is onder de hetero jongeren.

In dit onderzoek wil Femke graag kijken naar welke factoren LHBT-personen juist kan beschermen tegen deze minderheidsstress. Om die reden vraagt zij dan ook je medewerking
Voor de vragenlijst kun je klikken www.lhbtonderzoek.nl/index.php/567641 )
Femke hoopt  dat zoveel mogelijk LHBT-personen de vragenlijst invullen. Op die manier krijgt het onderzoek genoeg power om daadwerkelijk gefundeerde uitspraken te kunnen doen. Onder de deelnemers zullen ook 4 waardebonnen van Bol.com a € 20 verloot worden.
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en volledig anoniem. Aangezien deelname anoniem is, zal men geen informatie ontvangen over de (persoonlijke) resultaten van het onderzoek. Wel kan men een samenvatting krijgen van het onderzoek.
www.lhbtonderzoek.nl
email: info@lhbtonderzoek.nl of femkekleist@gmail.com
tel.: 0618871502

Zie ook: Vooroordelen en discriminatie


Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mail sturen naar Transarchief