Amsterdam 2e Transpride (25 juli - 2 augustus 2015)

 

De Tweede TransPride werd dat  jaar gehouden van zaterdag 25 juli tot en met zondag 2 augustus het Manor Hotel in Amsterdam georganiseerd door TransAmsterdam i.s.m. Stichting Transgenders Noord-Holland

Gastvrouwen: Efa Reinewald en Vera den Adel Vrijwilligers: Lindsay van Eijndhoven,Jaqueline Fennik, Sandra Beers, Zoë van de Poll en Bert Woudstra van Stichting Transgenders Noord-Holland, Per Vermaas, Rafaël, Summerville en Jonathan Sleeboom.

Samba Band Bumba Amsterdam zorgde met twee danseressen voor een spetterende opening van deze tweede Transpride 2015. Met het doorknippen van een lint door Alex Bakker en openingswoorden van Yvo Manuel vas Dias, voorzitter TransAmsterdam, Vera Bergkamp (tweede Kamerlid van D66).
Martin Bos van COC Amsterdam Oost, Redouan Amine van Alle Kleuren Oost, Stephan Siegertz, manager van het Manor Hotel werd de Transpride 2015 geopend. De presentatie werd verzorgd door Luna Lunettes.
Hierna droeg de transguard, bestaande uit zes transmannen transvlaggen naar binnen en waren er optredens van Edith Merks, Cindica, Vera, Shakina Koko, Merel Moistra en Sandra Kerstens.

Diezelfde stond bol van allerleid activiteiten, presentaties, forumdiscussies, films, muziek, dans, een
TransPride Walk, voordrachten van verhalen en gedichten, een pubquiz en een LifeStyle Game.
Op deze avonden waren ook de transbunnies Lindsay Vera, Sandra, Jaqueline en Zoë aanwezig
Op de laatste avond was er een tropical avond en was het Manor café omgetoverd in een tropische ambiance met palmbomen, apen en papagaaien, omlijst met Caraïbische muziek.
Transgenderpionier Jill Pattiradjawane kreeg een ingelijste foto overhandigd.
Verder waren er optredens van Klaas ten Holten Francine Bloem
Van de Transpride 2015 is ook een fotoboek gemaakt door Bert Woudstra.

 
     
 

Still uit de film TransAnders



    

Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transgarchief