Transgender ouderen

Er is op dit moment nog betrekkelijk weinig kennis over transgender ouderen en hun behoeften.
Voor transgenders van nu is veel informatie voorhanden. Er zijn operaties mogelijk en als je op internet zoekt, dan zijn er veel geslaagde en gelukkige transgender-voorbeelden te vinden.
Voor de oudere transgenders is hun levenspad vaak heel anders geweest. Vroeger bestond het woord transgender niet eens, laat staan dat mensen konden duiden wat het precies betekende. Op dit moment werkt Puck de Keyser in samenwerking met de Vereniging Genderdiversiteit aan een onderzoek hiernaar. Ook Eveline van de Putte wil met haar boek
Nieuwe Namen - Levensverhalen van transgender ouderen een bijdrage leveren aan het opbouwen van kennis over dit onderwerp.
Eerder schreef Eveline van de Putte het boek Stormachtig Stil bijzondere levensverhalen van oudere homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen van Nederlandse en niet Nederlandse afkomst en een moeder van.

zie ook:

Oudere transgenders (Transvisie)

Het leven van oudere transgenders in beeld (Hart van Nederland)

Oudere transgenders moeten soms 'opnieuw' uit de kast (Rijnmond.nl)

Transanders

Transgenders

Transgender ouderen (Facebook)Als je een aanvulling of opmerking hebt over deze site dan kun je een mailtje sturen naar Transarchief