Sally Bowles aka Rob GoudekettingSally Bowles was het alter ego van Rob Goudeketting, jarenlang de bekendste travestiet van Amsterdam, Rotterdam en heel Nederland.
Sally Bowles is daarnaast ook een personage uit de film Cabaret uit 1972 die zingt in de Kit Kat Club die zich afspeelt in de jaren dertig in Berlijn.
Hij had een eigen talkshow in café Gaiety aan Amstel 14 op de zgn. "Bonte Dinsdag-avonden waar bijna alle bekende Nederlanders zoals André van Duin, de Zangeres zonder naam, Eric Beekes en Liesbeth List hun opwachting maakten. Fameus werden haar talk-shows op de zogenaamde Bonte Dinsdag-avonden waarin zij artikelen uit kranten besprak.
 
In café Lellebel deed zij eind jaren negentig de bingo.
Zij gaf nog een laatste gastoptreden in 2009, op de Hakjes Pakjes-avond van Dolly Bellefleur in het Theater van ‘t Woord bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam.


Café Gaity aan de Amstel van eigenaar Cor had naam en faam over de gehele wereld. Niet meer een café met gesloten deuren waar je eerst moest aanbellen en je door een portier werd binnengelaten als je was “goedgekeurd”.
Fameus waren de talk-shows van Sally Bowles, de zogenaamde Bonte Dinsdag-avonden. Zij slaagde erin zowat elke VIP in haar praatshow te krijgen. De bar werd mede daardoor ook een bezoekplaats voor bekende Nederlanders, van André van Duin tot de Zangeres zonder Naam, en alles wat daar tussen zit.
Jong, oud, he- bi- en homo bezochten deze kroeg aan de Amstel. Ook de beroemde nachten “met het rolluik naar beneden” waren fameus. Het waren de wilde jaren van de Gaiety.

Bareigenaar Cor runde de Gaity bijna 17 en een half jaar. Daarvoor, van 1963-1983 Moors Eldorado.

In 2004 verkocht hij de zaak en zit hier nu Het Wapen van Londen. waarmee na zo’n 80 jaar een einde kwam aan de homohoreca op deze locatie. Rob Goudeketting treedt nu niet meer op als Sally Bowles
.Sally Bowles & Claudette Ball - TV Van Toen (Televisielied)
cd: Een avond in de Gaiety, live opgenomen in de Gaiety 1992.
Het Televisielied werd ook gezongen in de musical Lellebel (2017-2018).